Åk en fantastisk linbana i Benalmádena


Linbanan som utgår från Arroyo de la Miel i Benalmádena – bredvid Tivoli – är en riktigt kul utflykt framför allt för barnfamiljer och naturintresserade. Färden i linbanan bjuder på makalösa vyer över kusten och när man kommer upp på toppen av berget finns restaurang, dagliga shower med rovfåglar samt flera vandringsleder att välja på.

Om du lider av höjdskräck, är linbanan i Benalmádena nog inget för dig. Men för oss andra är turen i den lilla förseglade metallvagnen med plastrutor en upplevelse av högsta klass.

Man åker med en liten vagn som leds ut på en kabel som är spänd mellan stadens centrum och berget Monte Calamorros. Berget är 800 meter högt, så turen erbjuder en stadig och en brant uppstigning. Utsikten är häpnadsväckande över områdets steniga terräng och det stora, azurblåa Medelhavet som blir större och större i takt med att man når bergets topp. Resan med linbanan tar ungefär femton minuter och körs i skytteltrafik i stort sett hela dagen.

Till och med A7:an ser bra ut från luften

Väl uppe är det möjligt att gå längre ut på berget på egen hand, precis som det är möjligt att besöka en av de rovfågeluppvisningarna som visas flera gånger om dagen. Det finns ett fågelreservat på berget, med dagliga föreställningar där det är möjligt att se både gamar, ugglor och stora örnar. Och om du sitter på en av bänkarna på vänstra sidan, kan du räkna med att det någon gång landar en örn på huvudet. Det är en del av showen, att en liten örn hoppar från huvud till huvud!

Det finns ett antal små bodar och kaféer i närheten av linbanan och fågelreservatet, så det är möjligt att samla krafter innan man fortsätter. Om du vill har mod och ork kan du följa en av flera vägar från bergstoppen ner till kusten.

Mer om Benalmádenas marina och andra attraktioner

Mer om Benalmádenas stränder →

Läs mer på officiella hemsidan →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *