Åk en fantastisk linbana i Benalmádena


Linbanan som utgår från Arroyo de la Miel i Benalmádena – bredvid Tivoli – är en kul utflykt framför allt för barnfamiljer och naturintresserade.

Färden i linbanan bjuder på makalösa vyer över kusten och när man kommer upp på toppen av berget finns restaurang, dagliga shower med rovfåglar samt flera vandringsleder att välja på.

Om du lider av höjdskräck, är linbanan i Benalmádena nog inget för dig. Men för oss andra är turen i den lilla förseglade metallvagnen med plastrutor en upplevelse av högsta klass.

Fantastisk utsikt

Man åker med en liten vagn som leds ut på en kabel som är spänd mellan stadens centrum och berget Monte Calamorros. Berget är 800 meter högt, så turen erbjuder en stadig och en brant uppstigning. Utsikten är häpnadsväckande över områdets steniga terräng och det stora, azurblåa Medelhavet som blir större och större i takt med att man når bergets topp. Resan med linbanan tar ungefär femton minuter och körs i skytteltrafik i stort sett hela dagen.

Till och med A7:an ser bra ut från luften

Fågelreservat på berget

När du kommit upp är det möjligt att gå längre ut på berget på egen hand. Fågelreservatet på berget har dagliga föreställningar där det är möjligt att se både gamar, ugglor och stora örnar. Det är en del av showen, att en liten örn hoppar från huvud till huvud!

Promenera ner från toppen

Där finns ett antal små bodar och kaféer i närheten av linbanan och fågelreservatet. Om du har mod och ork kan du följa en av flera vägar från bergstoppen ner till kusten.

Information om Benalmádenas marina och andra attraktioner

Läs om Benalmádenas stränder →

Information på den officiella hemsidan →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *