Marinan, linbanan och andra sevärdheter i Benalmádena

Hamnen i Benalmadena

Benalmádena består av Benalmádena costa som är kustremsan med hotell samt Benalmádena pueblo som är den ursprungliga byn i bergen, Arroya del la Miel är en livlig förort med barer och restauranger. Vid stranden finns också den berömda hamnen Puerto Marina. Från Fuengirola kan du åka till Benalmádena med båt, buss, pendeltåg eller varför inte cykla. Med bil tar det 15 minuter och det finns gott om parkeringsplatser i hamnen och båten tar cirka 1 timme.

Marinan i Benalmádena

Puerto Marina med tusentals båtar har fått utmärkelse som bäst i världen och här ligger Sea Life som är ett fint akvarium. Härifrån kan du också ta linbanan upp i berget eller besöka Tivoli World. Playan är 10 kilometer lång.

Benalmádena Puerto Marina är hamnen med mängder av restauranger, butiker, båtutflykter och annat kul.

SeaLife – Puerto Marina

Det finns ett fint akvarium att besöka i marinan och de har även kvällsöppet.

Akvarium i PuertoMarina - Benalmádena
SeaLife – PuertoMarina – Benalmádena

Benalmádenas stränder

Läs mer om Benalmádenas fina stränder, familjeplayan Bil Bil, populära playan Torrebermeja, playa Malapesquera och den ”dolda pärlan” Playa Las Viaborillas.

Läs mer om Benalmádenas fina playor →

Benalmádena Pueblo

Den vita byn Benalmádena Pueblo ligger en bit upp i bergen och man kan ta buss eller taxi dit från marinan. Detta är den gamla muromgärdade staden som ligger på en sluttning 300 meter över havet. Pueblo är en fin stad att vandra runt i och de smala gränderna och torgen har som alltid fina restauranger och butiker att besöka.  Jardines del Muro är en naturlig utsiktspunkt från vilken man får en vidsträckt panoramautsikt över kommun och kustlandskap. En annan sevärdhet är kyrkan Santo Domingo som ligger bredvid Jardines del Muro.

Benalmádena Pueblo
Benalmádena Pueblo

Åk Linbanan – Benalmádena

Linbanan som utgår från Arroyo de la Miel i Benalmádena – bredvid Tivoli – är en riktigt kul utflykt framför allt för barnfamiljer och naturintresserade. Färden i linbanan bjuder på makalösa vyer över kusten och när man kommer upp på toppen av berget finns restaurang, dagliga shower med rovfåglar samt flera vandringsleder att välja på.

Om du lider av höjdskräck, är linbanan i Benalmádena nog inget för dig. Men för oss andra är turen i den lilla förseglade metallvagnen med plastrutor en upplevelse av högsta klass.

Man åker med en liten vagn som leds ut på en kabel som är spänd mellan stadens centrum och berget Monte Calamorros. Berget är 800 meter högt, så turen erbjuder en stadig och en brant uppstigning. Utsikten är häpnadsväckande över områdets steniga terräng och det stora, azurblåa Medelhavet som blir större och större i takt med att man når bergets topp. Resan med linbanan tar ungefär femton minuter och körs i skytteltrafik i stort sett hela dagen.

Till och med A7:an ser bra ut från linbanan

Här kan du läsa mer om linbanan i Benalmadena – Torremolinos
https://visitfuengirola.se/linbanan-benalmandena/


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *