Playas Benalmadena – läs mer om de olika stränderna


Playa Bil Bil

Playan börjar vid fortet Bil Bil – en välkänd sevärdhet i Benalmadena.
Fortet byggdes år 1927 och har haft många olika ägare tills staten övertog det på 80-talet. Fortet ett kulturcenter och designat i arabisk stil, rik med utsmyckningar och används därför till bröllop och olika utställningar.

Stranden är en halv kilometer och du hittar den mellan stranden Santa Ana och Arroyo de Miel. Det lugna vattnet, den fina sanden och de många faciliteterna gör Bil Bil till en perfekt familjestrand. Du kan självklart hyra solstolar och dessutom är stranden rullstolsanpassad med ramper.

Playa Torrebermeja Benalmadena

Playa Torrebermeja är en populär strand i Benalmadena och är blå flagg kategoriserad. Blå Flagg är en miljöutmärkelse som och visar på områdets samt strandens engagemang för både människor och miljö.

Dess centrala läge och de stora grönområdena runt stranden lockar många människor att besöka playan. Hitta en plats i skuggan – du kommer behöva en paus från den heta, spanska solen emellanåt.

Stranden är cirka 700 meter lång och populär bland alla åldersgrupper. Den erbjuder utrymmen för olika sportaktiviteter som volleyboll och fotboll. Den närliggande hamnen Puerto Marina erbjuder olika dagsutflykter och andra aktiviteter, såsom delfinspaning och buffétrestauranger.

Strandpromenaden i Torrebermeja
Stranden Torrebermeja

Playa Malapesquera

Playa Malapesquera är också ett bra alternativ att besöka om du gillar sporter. Det finns specifika strandområden endast avsedd för sport, och du kan hyra all utrustning på plats. Utöver sportutrustning så kan du så klart hyra solstolar och duschar och toaletter finns det gott om. Om du går så tar det cirka 10 minuter att nå stranden från Benalmadena centrum.

Playa Las Viaborillas – Benalmadena

Playa Las Viborillas i Benalmadena är en ”dold” pärla med ett fantastiskt läge. Playan är väldigt liten och avskild, och ser ut som en tropisk ö. Stranden kan vara svår att hitta och man äntrar stranden med trappor Enklast att hitta den är genom Goggle Maps.

Den frodiga vegetationen och klipporna som hjälper till att gömma denna strand från vägen ger känslan av att vara på en ö i Karibien. Havet i viken är väldigt lugnt vilket gör det till en bra strand för barnfamiljer.

Stranden erbjuder toaletter, duschar och uthyrning av solstolar men tyvärr är den inte rullstolsanpassad då den är så pass avsides – det enda sättet att nå stranden är via en trappa.

Trappan ner till stranden

Mer om Benalmádenas övriga attraktioner →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *