Vandringar Sierra de Mijas – Mijasbergen


Turistbyrån Mijas Pueblo

Turistbyrån i Mijas Pueblo har information om olika leder och svårighetsgrad på vandringarna. Till Pueblo åker man bil eller en direktbuss från busstationen i Fuengirola. Turistbyrån ligger vid centalt vid stora torget i Pueblo.

Berget runt Mijas Pueblo kryllar av leder med både vacker natur och hänförande utsikt. Vill man inte gå själv så organiseras det naturvandringar med olika grupper, leder och svårighetsgrad. Mijas kommun erbjuder ett mycket attraktivt program under vinterhalvåret och bästa tiden är oktober till april. Grupperna blir ibland fullbokade så planera vandringen.

Läs mer om vandringar i Mijasbergen på turistbyråns hemsida →

Pico de Mijas – La Bola

Den högsta punkten är Pico de Mijas på 1150 meter. Toppen kallas ”La Bola” efter alla antenner och den klotformade meteorologiska stationen. Utsikten är hänförande med 360 grader vinkel. Här ser man hela Malagas kustlinje och bara utsikten är värt vandringen att ta sig hit. Denna vandring börjar i centrum av Mijas Pueblo och klassas som medium till tuff. Man kan också köra bilen en bit upp i bergen och börja vandringen därifrån istället.

Läs mer om Mijas Pueblo →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *