Utflykt till Mijas Pueblo med bil eller buss


Den vita byn Mijas Pueblo

Gör en utflykt till den vita byn Pueblo Mijas med bil eller buss. En direktbuss utgår från busstationen i Fuengirola. Kommer du med bil så parkera i P-huset när du kommer fram. Ta hissen, eller bilen, upp till våning 10 och du kommer direkt ut på torget där turistinformationen ligger. Här finns mycket material och kartor för ett besök i Pueblo.

Mijas är en av de största kommunerna i provinsen Malaga och Mijas Pueblo ligger på ett berg någon mil ovanför Fuengirola. Högsta punkten är Pico de Mijas som ligger på 1150 meters höjd. Den vita byn Pueblo ligger på 428 meter över havet.

Stadsvandring

Kartan de har på turistinformationen leder runt till sevärdheter och är det varmt kan man åka Tuk Tuk istället, eller hästdroska.

Katya över Pueblo Mijas
Kartan får man i turistbyrån vid torget
Kapellet i Mijas Pueblo
Det lilla kapellet i Mijas Pueblo är välbesökt

Utsikt och guidade naturvandringar

Utsikten från Pueblo är häpnadsväckande och fortsätter man upp till toppen, La Bola, har man 360 graders magisk utsikt. De finns många vandringsleder och turistbyrån på torget erbjuder kartor med leder som är tydligt markerade och enkla att följa.

Läs mer om guidade naturvandringar →

Utsikt från Mijas Pueblo

Åsnorna i Mijas Pueblo

Mijas Pueblo är känt för sina åsnor som transporterar turister. Behandlingen av åsnorna har kritiserats av djurvänner och organisationer och därför har kommunledningen utarbetat nya förordningar som skall göra tillvaron bättre för åsnorna. De nya reglerna som trädde i kraft år 2020 kan förhoppningsvis tillfredsställa alla parter. I vilket fall kan man ju sitta på åsnan som står utanför turistbyrån.

Åtgärder för att förbättra för åsnorna


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *