Vandra på Senda Litoral från Mijas till Cabopino


Promenera på Senda Litoral mellan Mijas och Cabopino

Varför inte ta en lång promenad mellan La Cala De Mijas till Cabopino Beach. En och en halv timme om du går direkt och hela dagen om du stannar för att bada och äta. Känns det tungt att gå tillbaka går det bussar från Cabopino till Fuengirola, de stannar vid A7:an.

Costa del Sol sträcker sig från Manilva i sydväst till Nerja i nordöst, sammanlagt 184 kilometer. En stor enhetlig strandpromenad är under utbyggnad, med namnet Senda Litoral, och en av de vackraste sträckorna är landgångarna vid La Cala de Mijas. Nya sträckor av Senda Litoral öppnar kontinuerligt och sträckan är färdigbyggd till 80 procent. Man kopplar samman befintliga strandpromenader med både broar och landgångar så att hela kuststräckan blir en sträcka att vandra eller cykla på.

Vandringen startar vid det gamla vakttornet ”El Torreón”, i centrala La Cala de Mijas och fortsätter på landgångar och broar i trä. Blått hav, ljusblå himmel och vacker grönska är fantastiskt. Likaså finns det många fina hus som ligger i ”frontline” mot medelhavet att titta på. På hela vägen finns barer och restauranger, så kombinera vandringen med en god lunch.

I närheten av målet Cabopino kommer du förbi Calahonda som har en fantastisk playa. Är du på kvällspromenad får du se en otrolig solnedgång.

I Cabopino finns flera fina restauranger och en hamn värd ett besök. Glöm inte badkläder, det är skönt med ett bad efter promenaden.

Pausa och gör lite gymnastik.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är karta-mijas-cabopino.gif

Läs om fantastiska stranden Cabopino →

Läs mer om La Cala de Mijas →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *