Vandra på Senda Litoral från Mijas till Cabopino


Promenera på Senda Litoral mellan Mijas och Cabopino

Varför inte ta en lång promenad mellan La Cala De Mijas till Cabopino Beach. En och en halv timme om du går direkt och hela dagen om du stannar för att bada och äta. Känns det tungt att gå tillbaka går det bussar från Cabopino till Funegirola, de stannar vid A7:an.

Costa del Sol sträcker sig från Manilva i sydväst till Nerja i nordöst, sammanlagt 184 kilometer. En stor enhetlig strandpromenad är under utbyggnad, med namnet Senda Litoral, och en av de vackraste sträckorna är landgångarna vid La Cala de Mijas. Nya sträckor av Senda Litoral invigs kontiunerligt och uppges vara färdigbyggd till 80 procent. Många befintliga strandpromenader kopplas samman med både broar och landgångar så att hela kuststräckan blir en sträcka att vandra eller cykla på.

Vandringen startar vid det gamla vakttornet ”El Torreón”, i centrala La Cala de Mijas och vandrar på landgångar och broar i trä. Blått hav, ljusblå himmel och vacker grönska är fantastiskt. Det är även kul att se alla hus som ligger i ”frontline” mot medelhavet. På hela vägen barer och restauranger, så kombinera vandringen med en god lunch.

Nästan framme i Cabopino kommer du till Calahonda som har en fantastisk playa och restaurang och går du förbi udden i höjd med Calahonda kan du vid en kvällspromenad se en otrolig solnedgång.

Har du inte ätit under promenaden så väntar flera fina restauranger på Cabopino och har du inte glömt badbyxor sitter det fint med ett bad. Här finns även en liten hamn med några butiker och restauranger, väl värt ett besök.

Pausa och gör lite gymnastik.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är karta-mijas-cabopino.gif

Läs mer om fantastiska stranden Cabopino →

Läs mer om La Cala de Mijas →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *