Playan La Cala De Mijas är starten för en fin vandring


Mijas är en egen kommun och uppdelad i tre olika områden, Mijas pueblo som ligger uppe i bergen, Las Lagunas som är ett modernt bebyggt område och Mijas Costa som är en 12 km lång kustremsa med olika små orter, där La Cala de Mijas ligger i mitten.

Kör A7:an västerut mot Marbella så kommer du till Mijas Costa redan efter 20 minuter. Du kan också ta den kommunala bussen dit från busstorget i Fuengirola.

Kuststräckan mellan Fuengirola och Marbella

Kuststräckan omfattar El Chaparral, La Cala, El Combo, Calahonda och bostadsområden som Riviera del Sol och Sitio de Calahonda med massor av semesterbostäder med allt från små lägenheter till stora villor.

Stränderna har olika vattensportsaktiviteter och det finns stormarknader, barer, restauranger, och fina golfbanor, idrottsanläggningar med mera. I Mijas Costa bor det många utländska medborgare både permanent och som sommargäster.

Den gamla charmen finns kvar

I La Cala de Mijas lever fortfarande den Andalusiska charmen kvar från den gamla fiskebytiden. Nu är det många utlänningar som har flyttat hit och här finns barer, restauranger, skolor, bibliotek, affärer, postkontor med mera. Det finns även gatumarknader med försäljning av frukt, grönsaker, keramik, kläder, blommor med mera.

Playa Butibamba

 Playan i La Cala de Mijas är en strand som passar dig som vill koppla av under dagen och festa under kvällen – med mörkret kommer stranden till liv.

Stranden är cirka 1,5 kilometer 1300 meter lång men strandpromenaden som börjar här kan ta dig ända till Playa Capobino. Det finns både några steniga områden och några områden med sandstrand. Butibamba har utmärkelsen Blå Flagg för dess renlighet och kvalité.

La Butiplaya är vanligtvis ganska full med människor, främst för att den ligger i centrum, men om du kommer till stranden i tid så hittar du en bra plats. Parasoll, solstolar och båtar kan hyras på plats liksom att det finns flera chiringuitosu där du kan prova något från den lokala gastronomin. Parkera i Mijas och promenera dit det tar fem minuter.

En fantastisk vandring

Man kan promenera från La Cala de Mijas till Cabopino på den så kallade Senda Litoral, detta är en stor enhetlig strandpromenad under utbyggnad i princip längs hela solkusten. En av de vackraste sträckorna är landgångarna vid La Cala de Mijas. Här kan du börja promenaden till Playa Cabopino som är cirka 10 km lång och en fantastisk vandring.

Läs mer om vandringen till Cabopino →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *