Sevärdheter i Torremolinos och tips för besöket


Torremolinos är en riktig charterklassiker och det var här turismen började.
Från Fuengirola tar du pendeltåget som tar cirka 30 minuter, bil är ingen bra idé då det är svårt med parkeringsplatser. Gatan Calle de San Miguel är den stora gågatan och här kryllar det av barer, restauranger och affärer.

Plaza de la Union Europea

Mitt på ligger EU- torget ”Plaza de la Union Europea”. Gatan är navet i staden och härifrån kommer man ner till stranden som delas upp i två stränder av en klippa. Hela innerstaden är bilfri

Sola och bada på långa breda playor

Till Torremolinos åker man för att sola och bada och inte för att titta på arkitektur. Stränderna är breda med en sju kilometer lång strandpromenad. På stranden La Carihuela får du en fin havsutsikt med utsikt över spännande klippformationer. Här finns också den trevliga gamla fiskebyn La Carihuela med små pittoreska hus. Här är det lite lugnare och desto längre österut du kommer desto lugnare blir det på stränderna.

Läs mer om Torremolinos stränder →

Se Afrika och Sierra Nevada

Det finns självklart massor av aktiviteter runt Torremolinos, Tivoli World som är solkustens största nöjespark. Cuidad de Torremolinos är en stor sportanläggning, men där finns även utomhuspooler, inomhuspooler, bastu och jacuzzi. Los Manantiales – Molino de Inca är ett stort grönområde som ligger bredvid ett flertal vattenkällor och trädgården kommer från 1500- talet.

Linbanan i Benalmadenan går nästan ihop med Torremolinos. Här hittar du den 2,5 km långa linbanan som tar dig upp på berget Calamorro, är det klart väder kan man se Afrikas kust och Sierra Nevada-bergen.

Läs mer om linbanan →

Innerstan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *