Sevärdheter och vandringar i Marbella


Marbella är en kommun och stad belägen några mil väster om Fuengirola med cirka 150 000 invånare. Marbella är en viktig turistort på Solkusten, den har en exklusiv prägel och en stor mängd golfbanor i omgivningarna vilket drar till sig välbeställda turister från hela världen och i synnerhet från Nordeuropa och Mellanöstern. Gamla stans gränder i Marbella är fantastiska med sina över 400 butiker, restauranger och historiska monument.

Vandra runt i gamla stan och på strandpromenaden

Man spenderar lätt en dag i Marbella med att strosa runt i Gamla stan, insupa atmosfären i de gamla gränderna, kanske luncha vid Apelsintorget, ta sig ner till strandpromenaden och ta en öl eller kaffe vid någon uteservering. Känner man för att gå lite längre tar man sig till fots ”the golden mile” där de dyraste fastigheterna finns. Man kan till och med gå eller cykla ända fram till Puerto Banús.

Casco Antiguo de Marbella

Det öppna shoppingcentret Casco Antiguo de Marbella består av mer än 400 butiker, barer, restauranger och hotell i en hundraårig miljö. Du kan shoppa och njuta av stunder av fritid omgiven av den arabiska muren från 900-talet, njuta av Plaza de los Naranjos eller beskåda dess många kyrkor och kapell från 1500-talet.

Många scandinavier i Marbella

I Marbella finns sedan 1960-talet en svenskkoloni bestående av både permanent bosatta och vinterboende. I Marbella-området finns bofasta från 150 olika nationaliteter.

Marbella stadshus som ligger vid Apelsintorget

Enkelt att ta sig dit

Det är lätt att ta sig till och från Marbella via kustvägen A7 och det finns täta bussförbindelser med alla orter mellan Algeciras och Málaga. Det finns två flygplatser som är belägna på ungefär samma avstånd: Malaga flygplats är en storflygplats som passar de flesta, men för resor till Storbritannien eller Madrid är Gibraltars flygplats ett alternativ.

Andalusiska viner och färskpressad juice

Passa på att dricka Andalusiska viner när du är i Marbella, fina vinrestauranger och butiker hittar du överallt, dessa i gamla stan.

Varför inte en färskpressad juice vid Apelsintorget
Färskpressad juice vid apelsintorget i gamla stan

Puerto Banús

Marbellas kända hamn Puerto Banús ligger utanför själva centralorten. Tycker man om lyx skall man åka dit. Lyxjakterna ligger vid kajerna med full insyn och tycker man om fina bilar är platsen ett eldorado.

Läs mer om Puerto Banús →

The Golden Mile

The Golden Mile som slutar eller börjar i Puerto Banús, vad du vill, är 7,5 kilometer lång och en fantastisk promenad eller om du föredrar att cykla eller åka bräda. Playan slingrar sig mellan Marbella och Puerto Banús. Byggnaderna vita och låga och palmerna vajar i vinden. Maten är god och vinet fruktigt på de restauranger du kommer förbi och priserna är absolut överkomliga. Perfekt för vandrare, joggare, cyklister och barnvagnsfamiljer.

Mer om ”the golden mile” och vandring mellan Puerto Banús och Marbella

Läs mer om Marbellas fina stränder →


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *