Nerjas sevärdheter och bästa tipsen för besökare


Nerja är en charmig liten stad och en populär turistort inte minst bland Skandinaver. Med bil kör man cirka cirka 10 mil österut från Fuengirola och Nerja omges av vackra berg och grönskande landskap. Från Nerja är det nära både till Malaga och Granada. Man har man bevarat sin gamla stadskärna med trevliga restauranger och små butiker som är öppna året runt.

Balcón de Europa en regnig dag i maj

Balcón de Europa

Enligt sägnen gav Kung Alfonso XII namnet åt platsen i slutet av 1800-talet när han inspekterade de skador som uppstått efter en förödande jordbävning. ”Balkongen” är byggd på vad som tidigare var en av Nerjas fästningar, kallad ”la Batería”. Här finns en fantastisk utsikt, vilken gör att man känner historiens vingslag när man står lutad mot räcket.

Nerja är idag mycket mer än bara en klassisk turistort, här finns massor att göra utöver strandlivet vilket är anledningen till varför många svenskar väljer att bosätta sig här på ålderns höst.

Kung Alfonso XII står stay på balkongen
Utsikt från Balcón de Europa en regnig dag i maj

Nerjas 8 i topp

 • Cuevas de Nerja, mellan Nerja och Maro ligger Cuevas de Nerja, eller Nerjas Grottor. I dessa grottor finns bland annat världens största stalagmit som är hela 32 meter lång. En av Nerjas stoltaste sevärdheter. I juli arrangerar man musikfestivaler som går av stapeln inne i grottorna.
 • Vandra utmed och i Río Chillar, i utkanten av Nerja börjar en vandringsrutt som går utmed och i den grunda floden Chillar. Hela rutten tar cirka tre timmar och är inte speciellt svår. Aktiviteten är väldigt populär för /med barn eftersom vandringen går i själva floden och man badar i naturliga pooler och vattenfall. Man behöver inte gå hela sträckan, utan kan välja att vända tillbaka när man önskar. Ta med vatten och mat eftersom det inte finns några caféer eller liknande längs vägen.
 • Balcón de Europa, är den mest fotograferade platsen i Nerja, känd för sin plattform med fantastiska vyer över Medelhavet. Utsiktsplatsen ligger vid gamla stan i Nerja.
 • Playa de la Calahonda, playan når du direkt ifrån Balcón de Europa och ser ut som på en söderhavsö. Se första bilden.
 • Playa de Maro / Maro Beach, är perfekt för kajakpaddling, rutten mellan Maro och Burriana ger en fantastisk utsikt över kustområdet.
  Det klara vattnet och det rika marina livet ger en säregen upplevelse och är perfekt om man vill snorkla och dyka.
 • Acueducto del Águila, ett arkitektoniskt konstverk som byggdes i slutet av 1800-talet. Syftet var att föra vatten från Nerja till sockerfabriken i Maro. Fabriken stängd, men akvedukten används fortfarande för bevattning av odlingar i närheten.
  Om man kör längs vägen N340 så finns det en rastplats man kan stanna till på för att få en bra bild av akvedukten. Det finns också fina vandringsleder som paserar akvedukten.
 • Sierras de Tejeda, Almijara och Alhama Natural Park, parken täcker ett stort område av både berg och kust, som gränsar till provinserna Málaga och Granada.
 • Aquavelis Vattenpark, strax utanför Nerja ligger detta a roliga vattenland med massor av kul för alla åldrar. Den högsta rutchbanan är 80 meter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *