Malagas sevärdheter och bästa tipsen för ett besök

En fin dag i Malaga, maj 2023

Málaga är en stor och fin hamnstad och huvudort i Málagaprovinsen.
Centralorten har mer än en halv miljon invånare, och hela storstadsområdet över en miljon invånare. Här spirar kulturen med mängder av museér och andra kulturella arrangemang att besöka. Till Malaga åker man lämpligen med tåget från Fuengirola.

När du kliver av tåget vid Malaga Centro, cirka 50 minuter från Fuengirola, så är du nästan framme i shoppingkvarteren som ligger precis vid Plaza de la Constitución och runt gatorna Calle Larios.

Malagas 10 i topp

 • Hop-on Hop-off bussarna, det bästa sättet att se Malaga på är att åka turistbussarna. Bussarna stannar vid alla sevärdheter och du kan hoppa på och av bussarna hur ofta du vill under en dag. Det ingår också en guidad vandring runt Malaga.
 • Matmarknaden, Mercado Central de Atarazanas
 • Pablo Picasso, konstmuseum
 • Pablo Picasso, barndomshem
 • Hammam al Ándalus, ett fantastiskt arabiskt bad
 • Museo automovilístico, är ett fint bil och designmuseum.
 • El Teatro Romano, 2000 år gammal ruin som är en fullt fungerande friluftsteater
 • Centre Pompidou i Málaga är det första som placerades utanför Frankrike och här finns några av 1900 –och 2000-talets mest berömda konstnärer.
 • Castillo de Gibralfaro, ovanför staden reser sig en kulle på vilken den berömda moriska borgen Castillo de Gibralfaro med anor från 900-talet är belägen. Borgen är en kulturikon för Málaga och finns bland annat som motiv på stadens flagga. Härifrån ges en magisk vy över Málaga stad och medelhavets böljor samt borgens tillhörande fästning. Upp till Gibralfaro kan man ta sig med Málagas turistbussar, eller promenera eller kanske taxi.
 • Konst och kultur, Malaga är en kulturstad och ett besök är därför mycket sevärt och lärorikt för den som är intresserad av spansk kultur med mängder av olika sevärdheter.

Pablo Picasso

Pablo Picasso föddes i Malaga 1881 och här finns Picasso museet samt hans hem Museo Casa Natal de Picasso. Utanför detta museum sitter han som staty på det eleganta torget Plaza de la Merced några hundra meter från konstmuseet.

Pablo Picasso föddes i Malaga den 25 oktober 1881 och dog i Mougins den 8 april 1973. Han var en spansk målare och skulptör och skapare av kubismen tillsammans med Georges Braque.
Picasso är en av världens största målare.
Han medverkade i olika konstnärliga rörelser som spreds över världen och inspirerade därigenom andra konstnärer.

Mer information om museer i Malaga →

Mercado Central de Atarazanas

Matmarknaden Mercado Central de Atarazanas är ett måste att besöka om du tycker om god mat. Själva saluhallen med sina olika stånd stänger ungefär vid 15 tiden men restauranger och tapasbarerna har öppet till sent.


El Teatro Romano

El Teatro Romano, som lokalinvånarna kallar teatern, användes redan på kejsar Augustus tid. Efter det att byggarbetare hittade denna 2000 år gamla ruin år 1951 har noggrann restaurering omvandlat den till en fullt funktionell friluftsteater. Detta är der äldsta monumentet i Málaga stad och en av få romerska ruiner som finns kvar i Andalusien. En komplett arkeologisk utgrävning avslöjade en teater som daterats till det första århundradet före Kristus.

Museum Centre Pompidou

Nere i hamnen ligger konstmuseet Centre Pompidou,

Museo automovilístico

Fantastiskt museum som inrymmer över 90 vintage och moderna bilar och som ligger i Málagas gamla tobaksfabrik. Lokalen har högt i tak och höga, smala fönster, omsorgsfullt förvandlat för att visa bilarnas bästa sidor.
Här ser du ”häst och vagn” bilar Swarowski kristaller som täcker motorhuven av en Rolls Royce och alla de stora märkena som Bugatti, Ferrari, Bentley, Jaguar och Mercedes är representerade.
Detta museum handlar om bilen som ett objekt för mode, konst och glamour. Museet visar också tillbehör såsom hattar, vintage-solglasögon, designerhalsdukar och läderbagage som kompletterade bilarna.
Har du pengar över kan du också hyra en av bilarna för en dag med tillhörande chaufför.

Hammam Al Andaluz

Hammam Al Andaluz ligger i gamla staden och inte så långt från Picasso Museet. Detta är en vilsam plats för varma och kalla bad med massage omgivet av elegant arabisk arkitektur. Unna dig en spaupplevelse utöver det vanliga.


3 svar till ”Malagas sevärdheter och bästa tipsen för ett besök”

 1. Profilbild för Lars T
  Lars T

  Fantastisk stad att besöka. Åk dit är mitt råd.

 2. Profilbild för Yvonne
  Yvonne

  Vi spenderade en heldag i Malaga och det är en fantastisk stad att besöka. /Yvonne

  1. Profilbild för Lars
   Lars

   Visst är det en fin stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *