Mer information om Los Pacos och Los Boliches


Playan i Los Boliches en dag i maj.

Los Pacos

Los Pacos är ganska stort och sträcker sig upp i bergen där man byggt stora bostadskomplex. På Avenida de Los Pacos och nere vid torget finns det alla typer av butiker och service som veterinärklinik, tandläkare, mäklarfirmor, finsk samlingsklubb, restauranger, eventfirmor samt en hyfsat stor livsmedelsbutik och flera bagerier.  Där finns även lekplatser för barn och flera hundrastgårdar.

Gångavstånd från Los Pacos till Playan och Los Boliches är 10–15 minuter. Tycker man om att promenera kan man gå till gamla stan i Fuengirola eller ta en buss som går hyfsat ofta.

Av någon anledning så bor det många finländare i Los Pacos där det finns en finsk skola, finsk kyrka och finsk läkarstation. Lustigt nog heter vägen upp till Los Pacos Avenida De Finlandia och samlingsplatsen vid torget heter Plaza Suomi. Majoriteten av befolkningen är självfallet spanjorer och det finns även flera spanska skolor i Los Pacos. Runt torget finns flera restauranger, fruktbutik, bagerier, järnhandel, apotek och en vårdcentral med mera. I Los Boliches en kvarts promenad härifrån finns en affärsgata, många restauranger i gränderna och en jättefin playa. Ett bra riktmärke är kyrktorget (Plaza del Carmen) i Los Boliches. Det finns en fantastisk liten saluhall i Los Boliches precis vid stationen som är värd ett besök.

Saluhallen i Los Boliches som ligger sidan om tågstationen
Saluhallen i Los Boliches
Café con Leche på Cafe Garnier i Los Boliches sidan om saluhallen
Plaza Suomi vid torget i Los Pacos

Åka kommunalt

Åker man från Fuengirola till Los Pacos tar man buss 1 och hoppar av vid Avd. LasGaviotas (Roundabout 600) i Los Boliches. Har man tur så passar tiderna och man kan byta till buss 4 som går upp till Los Pacos. Om inte bussen passar är det bara 10 minuter att promenera till Los Pacos från Los Gaviotas. Skall man åka till Fuengirola går man lämpligen ner till Los Gaviotas och tar buss 1 därifrån.

Läs mer om Fuengirola

Egentligen finns det tre parallella gator som stäcker sig från ena ändan till den andra av staden. Det är playan (Maritimo Rey de Espana) som är 10 km lång, bussgatan (Av. Ramon y Cajal) som går parallellt med playan och som går förbi kyrktorget i Fuengirola. Här ligger också busstorget. Tredje parallellgatan är järnvägsgatan (Jesus Santos Rein) där pendeltåget till och från flygplatsen går och tågstationen ligger.  Dessa tre gator är bra riktmärke liksom kyrktorget
(Pl. de la Constitución) i Fuengirola.

Karta Fuengirola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *