Fuengirolas fantastiska playa


Paseo Maritimo Rey de España.

Fuengirola har de senaste 10 åren växt i en stadig takt och med det strandlivet.

Det finns sju stränder: El Castillo, Santa Amalia, San Francisco, Hamnen, Los Boliches, Las Gaviotas, och Torreblanca-Carvajal detta räknat från borgen och österut.

Strandpromenaden är cirka 8 km med början vid Castillo Sohail (borgen) i väst ända ut till slutet av Torreblanca i öst. Fuengirola har en av de längsta strandpromenaderna i Spanien, perfekt för en trevlig promenad vid solnedgången eller för en joggingtur.

Playa del Castillo eller El Ejido
Den första stranden är Playa del Castillo.  Detta är enda stranden man kan grilla på. Det finns åtta båtar i olika färger fyllda med sand och vill man använda en av dessa för att grilla så måste man boka en av båtarna.
Det unika med stranden är att den är hundvänlig. Utöver hundar så är det många barnfamiljer som besöker stranden då vattnet är perfekt för barn, lugnt och grunt, och stranden är rullstolsanpassad med ramper.

Santa Amalia
Stranden ligger precis vid hängbron efter Playa del Castillo.

Playa San Fransisco
Efter Santa Amalia hittar man Playa San Francisco, en extremt välskött strand full av bekvämligheter. Stranden är 300 meter och på sommaren är det väldigt trångt, men bortsett från högsäsongen så är det en lugn strand. Under högsäsong bygger man upp ”vattenland” i havet, en kul aktivitet för både barn och vuxna.

El Puerto – hamnen
Efter San Francisco kommer hamnen i Fuengirola med butiker för vattenaktiviteter samt restauranger och barer. Folk kommer hit inte bara för den underbara maten i de välskötta restaurangerna utan även för att söka sig till olika aktiviteterna som erbjuds såsom en fisketur, vattenscooter, dykning, segling och en massa annat roligt.

Playa Los Boliches
Playa Los Boliches heter en av de mest populära stränderna i Fuengirola. Precis som många andra stränder så har även den här stranden blivit tilldelad en Blå Flagg utmärkelse.

Förutom att sola, och njuta av utsikten och lugnet så finns det mycket annat att göra. Du kan hyra trampbåt, vattenskidor eller en jetski. Här finns också volleyboll planer och om du blir hungrig så är strandbarerna utmärkta. Vill du smaka på en riktig ”espeto de sardinas” i äkta Malaga stil, så finns det här, de färska grillade sardinerna på spett är en andalusisk tradition som avnjuts bäst med en kall öl.

Den blåa flaggan (Bandera Azul) delas ut till de stränder som är välskötta, naturvänliga, bra kvalitet på vattnet samt hög säkerhet. Los Boliches är en av de bredaste stränderna men man har enkel tillgång till havet med rader av trädäck som är lätt att gå på – särskilt när sanden är brännande hett under de varmaste delarna av sommaren. Stranden är rullstolsanpassad och det enklaste sättet att ta sig till stranden är till fots, undvik bil för under högsäsong är det omöjligt att hitta parkeringsplats.

Läs mer om den fina playan i Los Boliches →

Playa Las Gaviotas
Denna två kilometer långa och 60 meter breda strand är populär, här har man alla de bekvämligheter som en turist söker och det är även möjligt att hitta en parkeringsplats nära stranden vid tider då det är fullt på alla andra fronter.

Det finns offentliga duschar och toaletter, en utkikspunkt och livvakter till hands, solstolar och parasoll att hyra samt en massa närliggande butiker med kalla drycker, snacks och andra tillbehör. Här finns också många utmärkta barer och restauranger

Playa de Torreblanca
Denna strand ligger på gränsen mellan Fuengirola med den angränsande kustorten Benalmádena. Det finns en järnvägsstation vid Torreblanca och om du kommer från Fuengirola eller Malaga med tåg så kan du enkelt gå ner för backen mot stranden.

Läs mer om den populära playan i Torreblanca →

Paseo Maritimo Rey de España
är namnet på Fuengirolas strandpromenad vilket översatt blir ungefär “Promenaden Spaniens Kung”. Strandpromenaden är dekorerad med palmer och bänkar för som vill sitta ner och vila, och om man tar sig till hamnen så hittar man många bra restauranger. Här kan man sitta och avnjuta en kall dricka efter en skön promenad. Längst den långa stranden hittar man allt för strandlivet och restauranger och olika prisklass och kvalitet


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *