Fuengirolas strandpromenad


Paseo Maritimo Rey de España.

Strandpromenaden är dekorerad med palmer och bänkar och här finns allt för strandlivet och en massa utmärkta restauranger.

Strandpromenaden är cirka 8 km lång med början vid borgen Castillo Sohail och österut mot Torreblanca -Carvajal.

Fuengirola har en av de längsta strandpromenaderna i Spanien, perfekt för en trevlig promenad vid solnedgången eller för en joggingtur.

Playa del Castillo eller El Ejido

Den första stranden är Playa del Castillo.  Detta är enda stranden där man kan grilla och som är tillåten för hundar. På stranden finns båtar i olika färger fyllda med sand och vill man grilla i en av dessa så bokar man en båt. Stranden passar bra för barnfamiljer då vattnet är långgrunt.

Santa Amalia

Stranden ligger precis vid hängbron efter Playa del Castillo.

Playa San Fransisco

Efter Santa Amalia hittar man Playa San Francisco, en extremt välskött strand full av bekvämligheter. Stranden är 300 meter och på sommaren är det väldigt trångt. Under högsäsong bygger man upp ”vattenland” i havet, en kul aktivitet för både barn och vuxna.

El Puerto – hamnen

Efter San Francisco kommer hamnen i Fuengirola med vattenaktiviteter och båtutflykter samt restauranger och barer. Hamnen är välbesökt av både turister och infödda som njuter av den underbara maten på de välskötta restaurangerna.

Grillade sardiner vid hamnen

Playa Los Boliches

Playa Los Boliches heter en av de mest populära stränderna i Fuengirola. Precis som många andra stränder så har även den här stranden blivit tilldelad en Blå Flagg utmärkelse.

Du kan hyra trampbåt, vattenskidor eller en jetski. Här finns också volleybollplaner och strandbarerna är utmärkta. Vill du smaka en ”espeto de sardinas” i äkta Malaga stil, så finns det här.

Los Boliches är en av de bredaste stränderna. Man har enkel tillgång till havet med rader av trädäck som är lätta att gå på när sanden är brännande het. Undvik bil för under högsäsong är det omöjligt att hitta parkeringsplats, detta gäller alla stränder.

Mer om den fina playan Los Boliches →

Playa Las Gaviotas

Denna två kilometer långa och 60 meter breda strand är populär. Här har man alla de bekvämligheter som en turist söker med gott om plats.

Här finns offentliga duschar och toaletter med en utkikspunkt och livvakter samt en massa närliggande butiker och restauranger.

Playa de Torreblanca

Denna strand ligger på gränsen mellan Fuengirola med den angränsande kustorten Benalmádena. Det finns en järnvägsstation vid Torreblanca och om du kommer från Fuengirola eller Malaga med tåg så kan du enkelt gå ner för backen mot stranden.

Mer om den populära playan i Torreblanca →

Fuengirolas Turistbyrå

Vid hamnen på Paseo Maritimo Rey de España hittar du också Fuengirolas officiella turistbyrå.

Turistbyrån Fuengirola


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *