Sevärdheter i Estepona och bästa tipsen för ett besök


Cirka 50 km väster om Fuengirola hittar du Estepona som är en fin liten stad med cirka 70 000 invånare. Kör A7:an riktning Marbella så kommer du rakt dit. Lagom stopp på vägen om du vill besöka Gibraltar. Gamla stan är renoverad och brukar vinna priser som staden med solkustens finaste gator och gränder.

Restauranggatan Calle Real och hamnen

Längs restauranggatan Calle Real i Gamla stan hittar du både de bästa restauranger och mindre Tapasbarer. Husen är prydda med blomkrukor och apelsinträden dignar av frukter. Restaurangerna nere i hamnen har ett stort utbud av fisk och skaldjur som du också kan köpa med eller varför inte göra en båtutflykt härifrån.

Esteponas stränder

Några av Esteponas stränder har blå flagg. Playa el cristo ligger väster om marinan och stranden ligger skyddad i en vik vilket gör att vattnet är varmare. Läget på gör att det blir många soltimmar och stranden är perfekt för barn. Mitt i Estepona finns stranden La Rada som är 2,5 km lång och har en fin strandpromenad, här kan du parkera bilen i ett underjordiskt stort garage

Berget Sierra Bermeja

Berget Sierra Bermeja bakom Estepona är ca 1500 meter vid den högsta punkten Los Reales och är till stor del en nationalpark med fina vandringsleder. Här ser du vilda bergsgetter som klättrar omkring på de branta klipporna och håll utkik efter ett barrträd som heter Pinsapo.

Alcazaba Lagoon

Cirka 10 kilometer från Estepona ligger Alcazaba Lagoon som är en konstgjord lagun på 1,4 hektar med kristallklart vatten och en strand som påminner om de i Karibien. Hela området är en resort med bostäder och hotell och där finns en fin restaurang med utsikt över lagunen och stranden. Området var inte färdigbyggt när vi var där så Googla för uppdaterade öppettider och priser för att besöka lagunen.

Alcazaba Lagoon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *